evet
korecanlar bu benim ilk paylaşımım ve bunu en sevdiğim sey üzerine paylaşacağım
size korelilerin severek yediği yemeğin tarifini vericem :)
bu yemeği kesin yapmalısınız ben yaptım ve harika oldu :)
bu yemeği kesin yapmalısınız ben yaptım ve harika oldu :)
Gamjachae Bokkeum:
Malzemeler:
-2 adet orta boy patates
-1 adet küçük kuru soğan
-2 diş sarmısak
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı su
-tuz, susm
-yeşil soğan
Yapılışı:
Patatesleri soyup jülyen şeklinde doğrayın, bol soğuk suda yıkayıp süzdürün. Tavaya sıvıyağ koyun ve ısıtın. Isınınca patatesleri ekleyip 1 dk hararetli ateşte kavurun. Daha sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış sarmısakları ekleyip 1 dk daha kavurun. Su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirin (patateslerin çok pişip dağılmaması için dikkat edin). Ocaktan almadan önce tuz atıp karıştırın. Servis tabağına alıp ince dilimlenmiş yeşil soğan ve susam ile süsleyin.. Afiyet olsun :)
Malzemeler:
-2 adet orta boy patates
-1 adet küçük kuru soğan
-2 diş sarmısak
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-Yarım çay bardağı su
-tuz, susm
-yeşil soğan
Yapılışı:
Patatesleri soyup jülyen şeklinde doğrayın, bol soğuk suda yıkayıp süzdürün. Tavaya sıvıyağ koyun ve ısıtın. Isınınca patatesleri ekleyip 1 dk hararetli ateşte kavurun. Daha sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış sarmısakları ekleyip 1 dk daha kavurun. Su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirin (patateslerin çok pişip dağılmaması için dikkat edin). Ocaktan almadan önce tuz atıp karıştırın. Servis tabağına alıp ince dilimlenmiş yeşil soğan ve susam ile süsleyin.. Afiyet olsun :)
정용화
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder